γρηγόρης-σημαδόπουλος1

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σπούδασε πιάνο με τον καθηγητή Παναγιώτη Μητσόπουλο
Το 1991 πήρε Δίπλωμα από το “Royal Academy of Music” του Λονδίνου με αντίστοιχες εξετάσεις που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία στη Μεσόγειο (170 στα 200)
Το 1995 πήρε Δίπλωμα πιάνου με βαθμό «Άριστα παμψηφεί από το Ωδείο Βορείου Ελλάδος, με καθηγήτρια την Σιμόνα Μιχάη.
Το 1995 και έπειτα από ένα σεμινάριο 5 ημερών στην Αθήνα, πήρε από το Berkley College of Music την μοναδική υποτροφία που δόθηκε εκείνη την χρονιά σε πιανίστα στην Ελλάδα
Το 2013 πήρε το «Fellowship Diploma of the London College of Music (FLCM)» στο Jazz Piano Performance, από το Πανεπιστήμιο του West London, έπειτα από εξετάσεις που έγιναν στη Θεσσαλονίκη
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Δάσκαλος κλασικού πιάνου στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος
1995 έως σήμερα: Συνοδός πιανίστας στο τζαζ, κλασικό και ελληνικό τμήμα τραγουδιού και καθηγητής πιάνου στο τμήμα του τζαζ πιάνου
1997-2009: Καθηγητής τζαζ πιάνου και συνοδός πιανίστας σε όλα τα τμήματα οργάνων και τα τμήματα τραγουδιού του Ωδείου «Φίλιππος Νάκας»
2001-2010:καθηγητής κλασικού και τζαζ πιάνου στο Ωδείο «Κωνσταντίνος Ματσίγκος
2004-2006: Καθηγητής πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας
2007-2008, 2010-2011: Καθηγητής πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο του Δήμου Θεσσαλονίκης
2009-2011: καθηγητής πιάνου στο Ωδείο «Μουσικό Κολέγιο»
2009 έως σήμερα: Συνοδός πιανίστας στα τμήματα μπαλέτου της Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης
2011: Συνοδός πιανίστας στο τμήμα μιούζικαλ της Δραματικής Σχολής του Ανδρέα Βουτσινά

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ε τους Γιάννη Τζόνκερ, Γιώργο Χατζηνίκο, Christine Fressinier, Ray Santisi, Ganev duo, Jon Hendricks, Milcho Leviev, C.Bucke, Larry Monroe, Marc Halbheer κ.α.
Το καλοκαίρι του 2005 πήρε μέρος στα “Jazz clinics” του Umbria Jazz Festival στην Περούτζια της Ιαλίας με καθηγητές του Berkley College of Music.
To καλοκαίρι του 2009 και του 2014 δίδασκε σε σεμινάρια τζαζ στο New Bulgarian University στη Σόφια της Βουλγαρίας

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Το 1998 συμμετέχει στο διεθνή διαγωνισμό τζαζ πιάνου «Martial Solal” στο Παρίσι
To 2003 έπαιξε στο 1st international jazz festival στην Bankya της Βουλγαρίας με την Βίκυ Αλμαζίδου και τους Lydian Riff
To 2004 πήρε μέρος στη συναυλία λήξης των Δημητρίων που διοργανώθηκε στο μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με την ορχήστρα του Άκη Γούναρη και σολίστ τον Μανώλη Μητσιά
Το 2005 πήρε μέρος στη φιλανθρωπική συναυλία για τα θύματα της Σρι Λάνκα που πραγματοποιήθηκες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με τη δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και σολίστ τον Δημήτρη Μπάση, στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη “ Άξιον Εστί”
Το 2012 έπαιξε με τον Milcho Leviev και την συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης στη συναυλία “Milcho Leviev and friends” που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των «Δημητρίων»
Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στο Τελλόγλειο ‘Ίδρυμα Θεσσαλονίκης με την Ορχήστρα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με την Big Band του Σ.Ω.Θ και το Σ.Ω.Θ. Quartet, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στο πολιτιστικό Κέντρο Πολίχνης, στο Ινστιτούτο Γκαίτε και στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ, παίζοντας έργα τζαζ, κλασικής μουσικής, Kurt Well, Astor Piazzola κ.α.
Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς όπως οι: Milcho Leviev, Chico Freeman, Craig Baley, Marc Halbeer.
Έχει παίξει και συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς μουσικούς και συγκροτήματα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις όπως οι : Vavel (Metal), Aroma Caribe (latin) Humpty Dumpty (Funk),  Jazzoo, Nariz, Κώστας Μαγγίνας Quartet, Julie Massino etc.)
Από το 1989 έχει συνεργαστεί με γνωστούς Έλληνες μουσικούς όπως οι: Γ. Σπανός, Ε. Τσαλιγοπούλου, Μ. Ρασούλης, Λ. Καλημέρη, Ν. Παπάζογλου, Μ. Μητσιάς, Μ. Κανά, Δ. Μπάσης, Έ. Πασπαλά, Ν. Ζιώγαλας, Ε. Σιαμαντά, Δ. Γαλάνη, Κ. Κούκα, Ζ. Παπαδοπούλου, J. Massino, Μ. Φραγκούλης, κ.α.
Τα τελευταία 25 χρόνια εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης.
Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται και έχει την μουσική επιμέλεια του μουσικού προγράμματος στο εστιατόριο Alfredo’s του Hyatt  Regency  Casino της Θεσσαλονίκης.

κλεισε-μαθημα