Γιάννης Οικονομίδης Καθηγητής Τρομπέτας

Ο Γιάννης Οικονομίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1970 και στο βιογραφικό του σημείωμα συναντάμε ανώτερες σπουδές στα θεωρητικά, την κλασική τρομπέτα και το πιάνο. Τα πρώτα του μαθήματα τζαζ τρομπέτας τα διδάχτηκε από τον πολύ αξιόλογο Danny Hayes ο οποίος υπήρξε και η σημαντικότερη επιρροή που καθόρισε τον ήχο του. Σημαντικές επίσης επιρροές του υπήρξαν τρομπετίστες όπως οι Art Farmer, Lee Morgan, Blue Mitchel, Freddie Hubbard, Miles Davis, Claudio Roditi και Dizzy Gillespie.

Ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με τη τζαζ και μοντέρνα μουσική καθώς και με την ενορχήστρωση και σύνθεση ως ιδρυτικό μέλος πετυχημένων γκρουπ όπως οι We’re Enough(Funk), Nariz (Swing,Dixieland) κ.α.

Είναι μέλος και ενορχηστρωτής των ιδιαίτερα επιτυχημένων Aroma Caribe ενώ διατηρεί μαζί με τον Χάρη Καπετανάκη το δυναμικό τζαζ κουιντέτο Jazz Frequency Quintet καθώς και το επιτυχημένο Τζαζ τρίο Triangle.

Έχει συνεργαστεί με διεθνούς φήμης μουσικούς όπως Ray ,Vega, Herman Olivera, Roberto Pla, Theodossi Spasov, Alfredo Rodriguez κ.α. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλα φεστιβάλ όπως Γαία, Ωδές, Sani, Φιλίππων-Θάσου, Αρδα, Φεστιβάλ Ολύμπου κ.α.

Σαν session μουσικός έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με μουσικούς και σχήματα όπως οι Βlues Wire, Ξάξακες, Θανάσης Γκαϊφίλιας, Θεοδοσία Τσάτσου, Άγαμοι Θύται, Πέτρος Γαϊτάνος, Μανόλης Φάμελος, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Παύλος Παυλίδης,Ionian Jazz Ensemble Μουζουράκης ,Ελεονώρα Ζουγανέλη. κ.α.

κλεισε-μαθημα