Μουσική Σχολή - Ωδειο - AMS Θεσσαλονίκη » Διάφορα » Η θάλασσα που κολυμπώ είναι καθαρή;

Η θάλασσα που κολυμπώ είναι καθαρή;

στο Διάφορα, Υγεία 0

ΘΑΛΑΣΣΑ

Κατά την προετοιμασία των καλοκαιρινών μας διακοπών κυρίως ασχολούμαστε με ζητήματα που αφορούν τον τόπο διαμονής μας, την αγορά μαγιό και αντηλιακών, ενώ σπάνια αναρωτιόμαστε αν τα νερά της θάλασσας θα είναι καθαρά. Μάλιστα, είμαστε πεπεισμένοι ότι τα νερά που κολυμπάμε είναι καθαρά. Τώρα έχετε ανακαλύψει μια ωραία παραλία σε μια περιοχή άγριας φύσης. Το νερό της θάλασσας απλώνεται κρυστάλλινο και σμαραγδένιο. Αλλά μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα ότι είναι πραγματικά ασφαλές για την υγεία σας; Είστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχουν κρυμμένα μικρόβια, λύματα, φυτοφάρμακα ή οτιδήποτε που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς ή αλλεργίες; Παρακάτω ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές, για να προστατέψετε την υγεία σας από τα «άγνωστα» νερά.

Μείνετε μακριά όταν…

…Η επιφάνεια της θάλασσας ιριδίζει. Πιθανότατα περιέχει λάδι κινητήρα, λάδι βενζίνης, αποχέτευσης και άλλα πράγματα που δεν θέλετε να ξέρετε.

…Η θάλασσα έχει βαθύ πράσινο χρώμα. Αυτό το χρώμα δημιουργείται από σάπια φύκια και πλαγκτόν.

…Η παραλία είναι πολύ βρώμικη. Πιθανότατα η βρωμιά έχει μεταφερθεί και στη θάλασσα.

…Προηγήθηκε μια δυνατή βροχή. Η δυνατή βροχή μπορεί να μεταφέρει ακατέργαστα λύματα από την επιφάνεια της γης στη θάλασσα.

…Υπάρχει μια μονάδα επεξεργασίας λυμάτων ή οποιαδήποτε βιομηχανία στην περιοχή.

…Το νερό είναι καθαρό, αλλά υπάρχει κακή μυρωδιά γύρω στην περιοχή.

Η κοινή λογική σας υποδεικνύει να μην κολυμπήσετε σε λιμάνια ή μαρίνες όπου τα μικρά και μεγάλα σκάφη απειλούν τη ζωή σας, έτσι δεν είναι; Πάντως, ένα καλό σημάδι για καθαρό νερό είναι οι αχινοί, διότι μισούν τα βρώμικα νερά. Αφού κολυμπήσετε σε άγνωστα νερά, μην ξεχάσετε να καθαρίσετε τον εαυτό σας, το μαγιό σας και την πετσέτα σας με σαπούνι και άφθονο νερό.

Το διαβάσαμε από το: thesecretrealtruth.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Παρακαλώ συμπληρώστε παρακάτω! *