Δασκάλα Φωνητικής Ελένη Δημοπούλου
Ελένη Δημοπούλου

Δασκάλα Φωνητικής Ελένη Δημοπούλου

Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές με μαθήματα κλασικού πιάνου και ανωτέρων θεωρητικών (πτυχίο αρμονίας και αντίστιξης). Συνέχισε με σπουδές Μονωδίας  και αποφοίτησε με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα τραγουδιού και σεμινάρια μουσικής με τους Ζάχο Τερζάκη, Γιώργο Ιατρού, Caroline Merz, Ceris Deveril, Σοφία Γιολδάση, Αναστασία Σούκα-Σίμου κ.α
Στα πλαίσια της συνεργασίας της με τον συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, ερμήνευσε μουσικά έργα σε πρώτη εκτέλεση. Τον ρόλο της «Αρετούσας» στο σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ «Ερωτόκριτος» σε παραγωγή της Εναλλακτικής σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της «Λενιώς» στο μιούζικαλ «οι Στοιχειωμένοι» σε παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Στην συναυλιακή εκδοχή των έργων σε περιοδεία ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, εμφανίστηκε σε σημαντικούς χώρους και μνημεία. (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ρωμαϊκό Ωδείο Κω, Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας, Ροτόντα Θεσσαλονίκης, Θέατρο Βράχων, Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, GC De Lijsterbes Βρυξελλών, Abbaye de Neumunster Λουξεμβούργου κ.α).
Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με το Opera Studio «Skull of Yorick Productions» σε πολυάριθμες παραγωγές ερμηνεύοντας ρόλους όπως η «Kate Pinkerton» και η «Giorgetta». Ως σολίστ έχει συνεργαστεί ακόμα με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, την ορχήστρα Con Fuoco, την Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων Σίνδου, τους Vamos Ensemble ,την Συμφωνική Ορχήστρα “Αρίων”,το Theatre Atelier Aristophanes της Στουτγκάρδης κ.α
Ερμήνευσε το τραγούδι «Για πάθη και για αγκαλιές» για την παράσταση «Τρίτο Στεφάνι» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και «Το Παιχνίδι των Δοντιών» για το ομότιτλο παραμύθι της Ρίας Φελεκίδου.
Αναζητάει συνεχώς και εξελίσσει την καλλιτεχνική της ταυτότητα μέσα από τις σπουδές, τις προσωπικές εμφανίσεις, τις καλλιτεχνικές συνεργασίες αλλά και την βιωματική γνώση της ελληνικής κουλτούρας. Από το 2016 εργάζεται ως δασκάλα τραγουδιού σε ωδεία και μουσικές σχολές της Θεσσαλονίκης.

 

κλεισε-μαθημα