Μουσική Σχολή - Ωδειο - AMS Θεσσαλονίκη » Διάφορα » Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΓΟΡΓΟΝΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΒΟΥΡΟΤΡΥΠΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ!

Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΓΟΡΓΟΝΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΒΟΥΡΟΤΡΥΠΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ!

στο Διάφορα 0

1

Ο δημιουργός της διάσημης πετρωμένης Γοργόνας στις Καβουρότρυπες πήρε τα εργαλεία του και κατέστρεψε το έργο επειδή του είχε επιβληθεί πρόστιμο!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο δημιουργός της διάσημης πετρωμένης Γοργόνας στο Πορτοκάλι στις Καβουρότρυπες, στη Σιθωνία, Καρυπίδης Διονύσιος πήρε τα εργαλεία του και κατέστρεψε το έργο που κατασκεύασε το 1997.

Και αυτό γιατί στον κ. Καρυπίδη επιβλήθηκε πρόστιμο 531 ευρώ, επειδή υποτίθεται ότι «κατέστρεψε φυσικό τοπίο» με την κατασκευή της γοργόνας, που βέβαια στην πραγματικότητα έχει προσδώσει ένα ιδιαίτερο και μοναδικό χαρακτηριστικό στην παραλία,  που είναι μία από τις ομορφότερες της Ελλάδας. Ο ίδιος είχε στείλει επιστολή στον Δήμαρχο Σιθωνίας Γιάννη Τζίτζιο στις 3 Μαρτίου 2014 προειδοποιώντας ότι από τη στιγμή που ο δήμος επιμένει στην είσπραξη του προστίμου, αυτός θα προχωρούσε στην καταστροφή της γοργόνας, κάτι που έκανε σήμερα.

Πρόκειται για αυτές τις κλασικές περιπτώσεις της ελληνικής γραφειοκρατίας, καθώς, αντί οι αρχές να επιβραβεύσουν έναν καλλιτέχνη που το έργο του έγινε σήμα κατατεθέν της παραλίας, τον τιμωρούν εμμένοντας στο γράμμα και όχι στο πνεύμα του νόμου.

Σημειώνεται ότι χαρακτηριστικό της παραλίας είναι και η ύπαρξη και γυμνιστών, κυρίως στο συγκεκριμενο σημείο της κατεστραμένης πλέον γοργόνας.

600xNxkaboyrotr2,P20,281,29.jpg.pagespeed.ic.t73kCtaED1

600x418xgorgona.jpg.pagespeed.ic.qVh1UL9KiO

Η επιστολή του κ. Καρυπίδη στον δήμαρχο Σιθωνίας, όπως τη δημοσιεύει το sithonianews.blogspot.gr.

 

3

4

5

6

Φωτογραφία: George Mpillis

πηγη http://voria.gr/

 

 

μαθήματα ντραμς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Παρακαλώ συμπληρώστε παρακάτω! *