Μελα Γεροφώτη
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε.
Απόφοιτη του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση την Μονωδία (κλασσικό λυρικό τραγούδι). Πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών (Πτυχίο Αρμονίας 2008, Πτυχίο Αντίστιξης 2010) στην τάξη του κ.Γιάννη Γράμψα καθώς και διπλωματούχος Μονωδίας (2012) στην τάξη της κ.Σοφίας Κυανίδου. Υπήρξε για έξι συνεχόμενα έτη μέλος της χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, όπου παρακολούθησε μαθήματα κλασικού πιάνου (επίπεδο Α’ Ανωτέρα) και αποφοίτησε το 2006. Παρακολούθησε μαθήματα jazz πιάνου και jazz τραγουδιού-ρεπερτορίου με τον καθηγητή Γρηγόρη Σημαδόπουλο. Κατέχει πτυχία σε τρεις γλώσσες (Αγγλικά-Β2, Ιταλικά-Β2, Γερμανικά-Β1). Το 2015 παρακολούθησε με επιτυχία έναν ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό κύκλο μαθημάτων Σωματικού Θεάτρου με εισηγήτρια την κ. Αθηνά Δράκου.
Στα πλαίσια των σπουδών της στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μαθήματα Ορθοφωνίας, Μελοδραματικής, Σκηνικής Ηθοποιίας, Κινησιολογίας καθώς και να πάρει μέρος σε συναυλίες κλασικού ρεπερτορίου και μουσικής δωματίου με τραγούδια συνθετών όπως F.Schubert, R.Schumann, F.Mendelssohn, B.Britten, J.W.Duarte κ.α. Έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση τραγούδια νέων συνθετών (τρία μελοποιημένα ποιήματα του Κ.Π.Καβάφη από τον Θεόφιλο Λαμπριανίδη το 2010, δύο μελοποιημένα ποιήματα του Ο.Ελύτη από την Βάνια Κούρτη το 2011, το Vocalise του Λευτέρη Μισιργή το 2012, «Τα σταφύλια» του Δημήτρη Μαραμή το 2015).
Τα τελευταία 5 χρόνια τραγουδάει επαγγελματικά σε διάφορες μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης, καθώς έχει πάρει μέρος σε πολλές συναυλίες, φεστιβάλ και εκδηλώσεις εντός και εκτός Θεσσαλονίκης με ρεπερτόριο κλασικό, έντεχνο ευρωπαϊκό (γαλλικά, ιταλικά, αγγλικά, ισπανικά) , jazz και ελληνικό. Εδώ και δύο χρόνια συνεργάζεται με το French Keys Jazz Club σε μουσικοθεατρικά projects (Una Noche mas 2013, Σαν Παράσταση 2014-2015) , όπου και παρουσιάζει το 2014 την μουσική παράσταση με θέμα το καμπαρέ, «Lola&Simonn», συνδημιούργημα δικό της και της συνεργάτιδας της Νόνικας Μαλκουτζή. Το καλοκαίρι του 2015, συμμετείχε με γαλλικό ρεπερτόριο στο project «Τα λιμάνια του κόσμου» (French Keys).
Αυτήν την περίοδο ετοιμάζει την συμμετοχή της στο «Σκοτεινό Ανθολόγιο Ποίησης» του Θεάτρου του Άλλοτε.
Παραστάσεις/Συναυλίες
-Συμμετοχή ως ερμηνεύτρια, στην παρουσίαση του έργου “το Συμπόσιο” του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή. (2015)
-Παιδική κλασική όπερα «Ο Ιππότης του χιονιού» του Cesar Cui (πρώτο ρόλο) στο Θέατρο Κολοσσαίον (2015).
-“Jazz in Cinema”, φεστιβάλ για την Παγκόσμια Ημέρα τζαζ στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (2015).
-Συμμετοχή στο jukebox musical «Dorian Gray» της Άντας Τσεσμελή (2014).
-Φεστιβάλ Παρά θιν’ αλός για τρεις συνεχόμενες χρονιές ( Θεσσαλονίκη 2012, 2013, 2014).
-«Θυμήσου εκείνα τα χρόνια», αφιέρωμα στο ελληνικό ρεπερτόριο των δεκαετιών 20’, 30’, 40’ (Δημοτικό Θέατρο Σερρών, 2013).
-Οπερέτα «Ο Βαφτιστικός» όπου ερμήνευσε τον ρόλο της Κικής, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2011) , καθώς και σε παραστάσεις στη Βόρεια Ελλάδα (2010).

 

κλεισε-μαθημα