Μουσική Σχολή - Ωδειο - AMS Θεσσαλονίκη » Διάφορα » ΔΕΙΤΕ: Αυτή είναι η ημερομηνία που θα μπει ένα τέλος στα capital controls!

ΔΕΙΤΕ: Αυτή είναι η ημερομηνία που θα μπει ένα τέλος στα capital controls!

xrimata

Πλήρη άρση των κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα, εάν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ολοκληρωθεί εντός του 2015, βλέπει κεντρικός τραπεζίτης που μίλησε στο πρακτορείο Bloomberg.

Ο ίδιος δήλωσε στο πρακτορείο πως η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου 2015, προκειμένου να επιτραπεί στους ιδιώτες μετόχους να συμμετάσχουν.

Ο κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε πως οι πιστωτές της Ελλάδας συμμερίζονται την άποψη ότι οι καταθέτες θα πρέπει να διασωθούν και ότι δεν θα πρέπει να επιβληθεί εισφορά επί των καταθέσεων.

Την ίδια στιγμή μετά από μήνες εκροών καταθέσεων και αιμορραγίας για τις τράπεζες οι καταθέσεις άρχισαν να επιστρέφουν δειλα – δειλά. Συγκεκριμένα τις καταθέσεις τους στις τράπεζες άρχισαν να επιστρέφουν οι Έλληνες παρά την επιβολή των capital controls. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της Τράπεζας της Ελλάδος, από τις 20 Ιουλίου ξαναμπήκε στα ταμεία των τραπεζών περίπου 1 δισ. ευρώ.

Ο ίδιος αξιωματούχος σημειώνει πως δεν προβλέπεται να γίνει κούρεμα των καταθέσεων ή επιβολή κάποιου τύπου εισφοράς στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ ανέφερε πως μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα stress tests των ελληνικών τραπεζών, που θα βοηθήσουν στον καθορισμό των κεφαλαιακών αναγκών τους.

Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες έχουν φύγει από τις τράπεζες καταθέσεις που αγγίζουν τα 40 δισ. ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Παρακαλώ συμπληρώστε παρακάτω! *