Ο Στέργιος Κόιας γεννήθηκε στη Βέροια το 1977.

Η μεγάλη του αγάπη για την μουσική τον οδήγησε στο να ξεκινήσει μαθήματα drums το 1995,  στη γενέτειρα του, σε jazz, blues, latin, funk, pop, rock και reggae ρυθμούς.

Στη συνέχεια  παρακολούθησε ποικίλους  κύκλους σεμιναρίων σε  afro-cuban κ και brazilian music for drums, στην MMS (Modern Music School) Θεσσαλονίκης.

Στα πλαίσια  της  εκπαίδευσης του, και του ανήσυχου πνεύματος του, παρακολουθεί  σεμινάρια συνεχώς  σε κάθε ευκαιρία  με μουσικούς από όλο τον κόσμο όπως  με τον  Hector Martignon, τους Παναγιώτη  Αντρέου & Mauricio Herrrera.,  τον Greg Hutchinson's , τον Στέλιο Τσομπανίδη, με τον Δημήτρη Κοσμίδη,  τον Φώτη Βακουφτσή, τον Φώτη Γιαννόπουλο καθώς και άλλους .

Παράλληλα μεταλαμπαδεύει διδάσκοντας ασταμάτητα ,της γνώσεις του επί δέκα έτη, αρχικά στο ωδείο BOLERO Θεσσαλονίκης και  στο Ωδείο Τούμπας  του Κώστα Ματσίγκου στη συνέχεια.

Ταυτόχρονα με το κομμάτι της διδασκαλίας  δραστηριοποιείται και συνεργάζεται  με αξιόλογους μουσικούς και σχήματα επί σκηνής, από το 1998  δίνοντας συναυλίες στην  Ελλάδα, την Ευρώπη ,καθώς και την μακρινή Ασία .

Ως βασικό μέλος των σχημάτων   “The SpeakeasiesSwing Band!” , των Global Vibe , των Νasa Funk των Ρεβάνς, και του σχήματος  Christos El Papadopoulos quintet ,  και με περιοδείες σε φεστιβάλ στην Ελλάδα  στην Ιταλία ,Αγγλία , Γάλλια ,Βέλγιο, Δανία  στην μακρινή Ταϊλανδή, το Μπαχρέιν στην Αραβία,  συμμετείχε σε πολλές   jazz και swing  μουσικές σκηνές ανά τον κόσμο.

Όπως στο “Summer Jamboree”  Italy,  στο “Hep Cats Holidays” UK,  Copenhagen Lindy exchange festival,  ”Bansko Jazz Festival”  Bulgaria  "Diga Diga Doo" festival in Bangkok, Thailand,. Jyvazik festival  Brussels, Bahrain jazz festival και πολλά άλλα.

Με εμφανίσεις ως session μουσικός, συνεργάστηκε με καλλιτέχνες  όπως τον Κώστα Μπραβάκη, την Κατερίνα Μακαβού ,τον Γιάννη Μήτση, την Βάσω Βασιλειάδου,τον Σάκη Ζαχαριάδη, την Γιουλα Μιχαήλ,την Νατάσσα Μουμτζίδου καθως και τον Μάνο Κούρτη, σε συγκροτήματα   όπως τους  Soul Fire, τη Mary Doutsi & the swingers, την Maria Elbrus, NASA FUNK, Bluebeat company, Milky lady & the cookies, Dixie Fried, Electric Blue, King Be κ.α

Μέρος όμως της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας είναι και οι θεατρικές συνεργασίες από το 2004,  όπως με το ΚΘΒΕ στην ορχήστρα της  παράστασης ‘Μια κωμωδία’ σε μουσική του Γιούρι Στούπελ και σκηνοθεσία Γιώργου Ρεμούνδου.

Στην ΚΘΒΕ με την rock opera “ALEXANDER THE GREAT του Κωνσταντίνου Αθυρίδη.

Το 2014 ήταν μέλος της ορχήστρας στο musical “DORIAN GRAY’ σε σκηνοθεσία της Άντας Τσεσμελή.

Στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου  συμμετείχε στη  μουσική παράσταση Homesickness Blues σε μουσική του Κώστα Βόμβολου,

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε παιδική παράσταση «τα αληθινά δώρα του Αι Βασίλη» σε σκηνοθεσία της Στέλλας Μιχαηλίδου και μουσική Κώστα Βόμβολου . Καθώς και με συμμετοχή στην ορχήστρα του θεατρικού μονόπρακτου “Down by the rock law” του Κώστα Γακίδη.

Δισκογραφία

The Speakeasies’ Swing Band!

Bathtub Gin

Land of Plenty

Christos El Papadopoulos quintet

Mysterious Train

Global Vibe

Destination

Manos Kourtis

Shadows behind shadows

Soul Fire

Wake up your Lion

Βάσω Βασιλειάδου

Βάλσαμο

Ρεβάνς

Οι Κύκλοι των πουλιών

Και αναμένονται κυκλοφορίες δίσκων με τους Speakeasies swing band, Ρεβάνς, Μάνο Κούρτη, Χάρη Σπανίδη, Soul Fire κ.α