Μουσική Σχολή - Ωδειο - AMS Θεσσαλονίκη » Live συναυλίες » Σεμινάριο Βαλκανικής μουσικής απο το Θάνο Σταυρίδη

Σεμινάριο Βαλκανικής μουσικής απο το Θάνο Σταυρίδη

Μουσικές των Βαλκανίων, μια πρώτη προσέγγιση και γνωριμία με τις μουσικές, τις ορχήστρες, τον τρόπο “προφοράς” και την εναρμόνιση αυτού που ονομάζουμε “Βαλκανική Μουσική”

Πρόκειται για ένα σεμινάριο που αφορά τόσο στους μουσικούς του rhythm section (μπάσο, κιθάρα, κρουστά, τύμπανα) όσο και αυτούς που παίζουν σολιστικά όργανα (ακορντεόν, πνευστά, βιολί κτλ).

Λίγα λόγια για τον εισηγητή:

Ο Θάνος Σταυρίδης είναι ένας απ’ τους πιο αναγνωρισμένους μουσικούς στον χώρο του ακορντεόν με συνεργασίες τόσο σε παραστάσεις όσο και στην δισκογραφία με κάποιους απ’ τους μεγαλύτερους και πιο γνωστούς τραγουδιστές αλλά και συνθέτες και μουσικούς τόσο στην Ελλάδα, όσο και στα Βαλκάνια. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Ευανθία Ρεμπούτσικα, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Γιώργος Νταλάρας, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Έλλη Πασπαλά, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Ματούλα Ζαμάνη, Μάκης Σεβίλογλου, Εστουδιαντίνα, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μανώλης Μητσιάς, Theodosii Spassov, Petar Ralchev, Vlatko Stefanovski, Κώστας Θεοδώρου, Φλώρος Φλωρίδης, Παντελής Στόικος και πολλοί άλλοι. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τον Μάιο του 2016 κυκλοφορεί από την Kyklos Records η πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «με μια βαλίτσα όνειρα» η οποία περιέχει 12 δικές του ορχηστρικές συνθέσεις στις οποίες παίζουν συνολικά 27 μουσικοί από Ελλάδα και Βαλκάνια ενώ σ’ ένα τραγουδάει και η Ματούλα Ζαμάνη. Ο δίσκος έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές στο εξωτερικό, έχοντας airplay σε σταθμούς της Αυστραλίας, της Αργεντινής, αλλά και σ’ όλη την Ευρώπη. Έχει ψηφιστεί μέσα στους 10 καλύτερους δίσκους έθνικ μουσικής στο σταθμό rutes del so της Βαρκελώνης, ενώ είναι υποψήφιος στην κατηγορία “μουσικές του κόσμου" της ένωσης Γερμανών κριτικών.

 

Με μεγάλη μας χαρά κάθε φορά φιλοξενούμε καλλιτέχνες που υπηρετούν με σεβασμό και αγάπη την πορεία τους στη μουσική. Έτσι και αυτή την Κυριακή είχαμε την τιμή να παρακολουθήσουμε ένα σπάνιο και εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο πάνω στη βαλκανική μουσική του αναγνωρισμένου κ δεξιοτέχνη ακορντεονίστα Θάνου Σταυρίδη. Γίναμε μια πολύ ζεστή παρέα , ακούσαμε , μάθαμε, εμπιστευτήκαμε κ ανυπομονούμε για μια επόμενη , μια δεύτερη προσέγγιση ώστε να έχουμε το χρόνο να εμβαθύνουμε περισσότερο σε πολύτιμα μυστικά που μόλις αγγίξαμε! Ευχαριστούμε πολύ Θάνο Σταυρίδη! Ευχαριστούμε και εσάς για την προσέλευση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Παρακαλώ συμπληρώστε παρακάτω! *