Μουσική Σχολή - Ωδειο - AMS Θεσσαλονίκη » Seminars » Σεμινάριο κιθάρας Μπάμπης Τυρόπουλος

Σεμινάριο κιθάρας Μπάμπης Τυρόπουλος

Babis-Tyropoulos

Ο Μπάμπης Τυρόπουλος στη Θεσσαλονίκη....

Ένα ξεχωριστό σεμινάριο για τους λάτρεις της μπλουζ μουσικής και όχι μόνο!!!!

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου το τελευταίο σεμινάριο του 2019 θα πραγματοποιηθεί με τον Μπαμπη Τυροπουλο
Ο καταξιωμένος μουσικός διεθνούς φήμης Μπαμπης Τυρόπουλος έρχεται στη Θεσσαλονίκη για ένα σεμινάριο στα AMS στο οποίο θα μοιραστεί μαζί μας κιθαριστικά «μυστικά» γύρω από την μπλουζ μουσική. Στο σεμινάριο Θα έχετε την ευκαιρία να ρωτήσετε και να πάρετε απαντήσεις από έναν κορυφαίο γνώστη του αντικειμένου!
Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους και προχωρημένους μουσικούς.

Το βράδυ θα ακολουθήσει συναυλία στο Duende Jazz Bar με τους Μπαμπη Τυροπουλο στην κιθάρα ,τον Στελιο Ταομπανιδη στα drums , τον Κώστα Μαγγινα στην κιθάρα και τον Αγαμέμνονα Μάρδα στο Μπάσο. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν έχουν δωρεάν είσοδο στο live του Duente.

Κόστος σεμιναρίου 10€
*Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης
Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα λάβουν δωρεάν πρόσκληση για την συναυλία που θα ακολουθήσει στο Duente

Κρατήσεις 6977254760 & 2315-523148
www.amstudios.gr
Info@amstudios.gr

Δύο σημαντικοί Έλληνες κιθαρίστες που θεωρητικά προέρχονται από διαφορετικούς μουσικούς χώρους συναντώνται στη σκηνή του Duende Jazz Bar.
Ο Κώστας Μαγγίνας με τον Μπάμπη Τυρόπουλο, τον Αγαμέμνωνα Μάρδα στο μπάσο και τον Στέλιο Τσομπανίδη στα τύμπανα, έχοντας αφετηρία ένα υλικό από όλο το φάσμα της σύγχρονης μουσικής παράδσης του blues, του rock, της folk και της jazz εξερευνούν τις εκφραστικές δυνατότητες της κιθάρας όχι για να αναδείξουν τις στυλιστικές διαφορές αλλά για να αποδείξουν για μια ακόμα φορά ότι η μουσική είναι μια…

Μπάμπης Τυρόπουλος
Ο Μπάμπης Τυρόπουλος γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1982 στην Αθήνα. Σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο Κρήτης (2000), Ναυαγοσωστική στην ΕΝΑΚ (2013) και Music Performance στο Berklee (2008) όπου κέρδισε υποτροφίες (World Tour, Dave Holland, Nakas) και έπαιξε στο Guitar Night (2009).
Έχει μοιραστεί τη σκηνή με διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως ο Pinetop Perkins, ο Russel Jackson (BB King), ο Bob Margolin (Muddy Waters), ο Bob Corritore (Bo Didley), ο Stanton Moore (Maceo Parker), κ.α. Έχει παίξει σε διάφορα venues στον κόσμο όπως το BPC (Boston, MA), The Sanctuary (London, UK), Thalia Mara Hall (Jackson, MS), το Antone’s και τις περισσότερες σκηνές του Austin, TXκ.α., σε festivals: Hellenic festival (Athens, GR), South by Southwest (Austin, TX), Riverfest (Wichita, KS), Big Blues Bender (Las Vegas, NV), Minipaq (Osaka, JP), κ.α., σε worships (Journey Bible Fellowship – Texas, US, Levite Church – London, UK) και σε 5 national tours (USA & Japan).
Ο Μπάμπης συνέθεσε το ‘Transatlantic’ σαν ιδρυτικό μέλος των Epirus Quartet, το οποίο εκτελέστηκε από διεθνούς φήμης μουσικούς (Brad Houser, Nate Basinger) με παραγωγό τον Adrian Quesada (Grammy awardee). Συνέθεσε και ηχογράφησε για το τελευταίο album των Roxy Roca ‘A Better Way’ (2018) με παραγωγό τον Chris Frenchie Smith (Grammy Governor). Άλλες συμμετοχές: Dana Imannuel ‘Dotted Lines’ (UK, 2013), Mihalis Kalkanis ‘World Echoes in Athens’ (GR, 2015), Mighty N ‘Retribution’ (GR, 2016), με την Ελένη Καραΐνδρου για το Θέατρο Δανδουλάκη (GR, 2017), Irene Ketikidi ‘A sky for all’ (GR, 2018).
Ως καθηγητής μουσικής έχει συνεργαστεί με το Αττικό Ωδείο (Χανιά, 2003), με το Ωδείο Τέχνης (Αθήνα, 2009), με το Modern Music School (Αθήνα, 2014) και το LAB (Αθήνα, 2015). Σαν gear demonstrator (βίντεο, εκθέσεις) έχει συνεργαστεί με τους Nick Silver Pickups, Tsakalis Audioworks και Jam Pedals.
Τα projects στα οποία συμμετείχε τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: The Deep Throat Sessions, Gumbo Ya Ya, Smart as Bait, The Hoochie Koos, Guitar Talk (ανοιχτό εβδομαδιαίο σεμινάριο), Stanton Moore’s Trio in Athens, Lantsias Trio+, Reiner Wietzel & Athens Underground, D.Lynch Quintet.

Κώστας Μαγγίνας
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος. Το 1987 συνεχίζει με υποτροφία τις σπουδές του στο Berklee College of Music στη Βοστώνη.
Από το 1988-1990 υπήρξε μέλος της Brandeis University Jazz Band υπό την διεύθυνση του Ricky Ford. Εμφανίστηκε με γνωστά ονόματα της τζαζ όπως ο Milt Hinton, Ran Blake, Kenny Burrell, Houston Pearson, Charles Davis και με δικά του γκρουπ σε jazz clubs της Βοστωνης.
Το 1991 επεστρεψε στην Ελλάδα, ηχογράφησε πολλές φορές δικές του συνθέσεις για το τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΑ, εμφανίστηκε σε jazz festivals, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο « Σταυροδρόμι της Μεσόγειου » σε συναυλίες στα πλαίσια του οργανισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύσας Θεσσαλονίκης και αλλού.
Συνεργάστηκε και έπαιξε ζωντανά μουσική για χορευτικες ομάδες και συνέθεσε μουσική για θεατρο και για ντοκυμαντέρ της ελληνικής τηλεόρασης.
Έχει περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα και στo εξωτερικο με δικά του σχήματα και με μουσικούς όπως οι Lee Konitz, Dick Griffin, Μark Turner, Trilok Gurtu,Rick Margitza, David Schnitter, Graig Bailey, Sam Newsome, Rob Dixon, Roberto Gatto, Rosario Guliani, Marc Abrams, Alex Foster, Danilo Rea, Larry Vuckovic, Stjepko Gut, Keith Copeland, Jacubu Griffin, Benjamin Henocq, Olivier Gatto, Milcho Leviev, Nicolas Simion κ.α.
Έχει ηχογραφήσει τρια προσωπικα CD:
“DIALOGUES” (Ano Kato records ρει 2017).
“SEVEN FOR A SECRET” (Ano Kato records ρει 2022)
“THE CALL” (Ano Kato records ρει 2038, Cue 001)

Αγαμέμνων Μάρδας
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε μουσική στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Από μικρή ηλικία ενδιαφέρθηκε για την Jazz και μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με μεγάλο αριθμό μουσικών, σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Στον χώρο της ελληνικής μουσικής, έχει βρεθεί να παίζει με τον Δ.Σαββόπουλο, τον Γ.Νταλάρα, τον Δ.Ζερβουδάκη, τη Μ.Κανά, τον Π.Γαϊτάνο, τον Θ.Παπακωνσταντίνου κ.α

Στέλιος Τσομπανίδης

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο του 1983. H πρώτη επαφή με τον ρυθμό και τα τύμπανα έγινε με τον πατέρα του Δημήτρη Τσομπανίδη (drummer) σε πολύ μικρή ηλικία. Η ενασχόληση του με τη μουσική ξεκίνησε στα 17 του χρόνια και πολύ γρήγορα , άρχισε να εργάζεται ως επαγγελματίας μουσικός. Παρακολούθησε σεμινάρια- μαθήματα μουσικών όπως : Dave Weckl, Peter Erskine, Lenny White, Horacio Hernadez κ.α.
Τα στύλ των ρυθμών και τα μουσικά είδη που έχει μελετήσει και υπηρετήσει είναι Jazz, Fusion, Funk, Latin, Rock, Metal, μονούς ρυθμούς, παραδοσιακούς, σύγχρονους.

Το 2006 ήταν συνιδρυτής των ΜusicWorkshop traditional & modern music.

Το 2014 ιδρύει το δικό του ωδείο – στούντιο ηχογραφήσεων AMS ( About Music
Studios ) που υπηρετεί επ’ ακριβώς το όραμά του για μια πιο ανάλαφρη και ταυτοχρόνως συνεπή προσέγγιση της μουσικής διδασκαλίας, έρευνας και δημιουργίας.

έχει παίξει σε διάφορα φεστιβάλ όπως , Jazz Festival της Βουλγαρίας ,2o Jazz Festival Κοζάνης 2015 κ.α

Έχει συνεργαστεί σε πολλές μουσικές σκηνές με πολλούς καλλιτέχνες για συναυλίες και παραστάσεις όπως Ελλη Πασπαλά , Ελένη Πέτα, Βασιλικό , Βασίλη Λέκκα , Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ;Άγαμοι Θύται,Πέτρο Γαϊτανο , Μανώλη Μητσιά , Φίλιππο Νικολάου , Άννα Ζήση , Μαριώ, Κατερίνα Σιάπαντα, Κώστα Μυλώση , Βασίλη Blue Σωτηρίου, Νίκο Ντουνούση, Πίτσα Παπαδοπούλου, Κώστα Πρατσινάκη, Πρατσινάκη Five,Evi Siamanta , Aντώνη Σουσάμογλου, Κώστα Μακεδονα, Ελευθερία Πάτση,. Κοζα Μοστρα , Γιώργο Νταλάρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Παρακαλώ συμπληρώστε παρακάτω! *