Μαθήματα Κλασικής Κιθάρας στη Θεσσαλονίκη

Τα μαθήματα κλασικής κιθάρας στη μουσικής σχολή AMS στη Θεσσαλονίκη γίνονται από διπλωματούχους κι διακεκριμένους καθηγητές με σκοπό να διασφαλίστεί το σωστό και φυσικό πιάσιμο και παίξιμο της κιθάρας. Τα μαθήματα κλασικής απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Από μικρά παιδάκια έως μεγαλύτερες ηλικίες και από τελείως αρχάριους έως και πολύ προχωρημενους. Από τα πρώτα κιόλας μαθήματα δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην τεχνική ( σωστή στάση σώματος, τοποθέτηση δαχτύλων κ.α) για την αποφυγή μελλοντικων τραυματισμών και την επίτευξη άνεσης στο παίξιμο. Τα Μαθήματα κλασικής κιθάρας γίνονται με βάση το πρόγραμμα σπουδών του Ωδείου.
ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μαθήματα Κλασικής Κιθάρας & Πρόγραμμα Σπουδών της AMS

Το πρόγραμμα σπουδών κλασικής κιθάρας της AMS είναι μοναδικό και δύσκολα θα μπορούσε να συγκριθεί με ένα πρόγραμμα άλλης σχολής-ωδείου. Ακολουθεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση διδασκαλίας που στόχο έχει την εκπαίδευση του μαθητή σε ένα ευρύ φάσμα μουσικών γνώσεων που πρέπει να αποκτήσει για να μπορεί να ασχοληθεί με την μουσική σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά και ερασιτεχνικό. Στόχος μας είναι η δώσουμε στους μαθητές μας τα εφοδεία να γίνουν πραγματικοί μουσικοί. Αναλυτικά τα μαθήματα της κλασικής κιθάρας περιλαμβάνουν σε εβδομαδιαία βάση:
 • Ενα ιδιαίτερο μάθημα κλασικής κιθάρας 60 λεπτών
 • &
 • Πέντε επιπλέον μαθήματα σε ομαδικό επίπεδο μαζί με άλλους μαθητές της σχολής που καλύπτουν τα ακόλουθα αντικείμενα:
  • Μουσική τεχνολογία
  • Θεωρία της μουσικής
  • Σολφεζ , dicte ,
  • Ρυθμικό Σολφεζ
  • Εργαστήρια μουσικών συνόλων και χορωδία
Πληροφορίες για τα αναγνωρισμένα όργανα και τα ανώτερα θεωρητικά μπορείτε να δείτε πιο αναλυτικά στα ΦΕΚ (....). Επιπλέον, στην μουσική σχολή AMS οι σπουδές κλασικής κιθάρας προσαρμόζονται ανά τύπο μαθητή και το επίπεδο γνώσεων που κατέχει.

Μαθήματα Κλασικής Κιθάρας για Αρχάριους

Το πρόγραμμα σπουδών μας καλύπτει ότι χρειάζεται να γνωρίζει ένας μαθητής που δεν έχει προηγούμενη εμπειρία εκμάθησης ενός μουσικού οργάνου και δίνει τις σωστές βάσεις για να αγαπήσει ο μαθητής την κλασική κιθάρα και να μπορέσει να παίξει τα πρώτα του κομμάτια. Πιο συγκεκριμένα καλύπτει τα ακόλουθα:
 • Γνώση της ταστιέρας (Πρώτη και δεύτερη θέση),
 • Κλίμακες
 • Βασικές τεχνικές
 • Alternate picking
 • Legato
 • Tapping
 • Συγχορδίες
 • Troy Stetina
 • Berkley vol 1
 • Ασκήσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε μαθητή.

Μαθήματα Κλασικής Κιθάρας για Προχωρημένους

Για τους μαθητές της σχολής μας που έχουν προηγούμενη εμπειρία στην εκμάθηση κλασικής κιθάρας και θέλουν να εξελίξουν ακόμη περισσότερο τις γνώσεις τους, το πρόγραμμα σπουδών διαμορφώνεται ανάλογα το επίπεδο του μαθητή και το τι θέλει να καταφέρει. Συζητάμε μαζί του και κάνουμε κάποια τεστ (γραπτά και πρακτικά στο όργανο) για να καταλάβουμε το επίπεδό του και να συνεχίσουμε με βάση αυτο.

Ο μαθητής μπορεί να πάρει το πτυχίο του στην κλασική κιθάρα από εμάς, αφού ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών του και δώσει τις απαραίτητες εξετάσεις. Επίσης δίνουμε τη δυνατότητα στο μαθητή που θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα να αποκτύσει Bachelor ή Master στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ της Ολλανδίας με το οποίο συνεργάζεται και επίσημα το ωδείο μας.

Μαθήματα Κλασικής Κιθάρας για Παιδιά

Η μουσική σχολή AMS παρέχει επίσης μαθήματα κλασικής κιθάρας για παιδιά (5-9 ετών). Οι καθηγητές μας με την πολύχρονη εμπειρία τους στη διδασκαλία κλασικής κιθάρας αναλαμβάνουν την εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές τεχνικές διδασκαλίας με αποτέλεσμα τα παιδιά να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ωδείου μας χωρίς δυσκολίες και πίεση.

Ιδιαίτερα Μαθήματα Κλασικής Κιθάρας

Για τους μαθητές που θέλουν ένα πιο εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών σύμφωνο με τα κενά που θέλουν να καλύψουν παραδίδονται επίσης ιδιαίτερα μαθήματα κλασικής κιθάρας προσαρμοσμένα στα μέτρα τους στον χώρο της σχολής ή και σε χώρο του μαθητή. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε την δική σας περίπτωση ξεχωριστά.

Οι Καθηγητές Κιθάρας της AMS

Οι καθηγητές κλασικής κιθάρας της σχολής μας είναι από τους καλύτερους ενεργούς καθηγητές αλλά και επαγγελματίες του οργάνου στην πόλη της Θεσσαλονικης. Συγχορδίες ( ακόρντα) κιθάρας, τεχνικές, ακοπανιαμέντα , arpegios ,slides, tapping κ.α ,σε είναι κάποια από τα στιλ μουσικής που οι καθηγητές μας μπορούν να καλύψουν και ανάλογα το είδος που επιθυμεί ο μαθητής υπάρχει και ο κατάλληλος καθηγητής.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ ΤΙΜΕΣ 2017

Πατήστε το παρακάτω κουμπί για να οδηγηθείτε στην σελιδα που περιέχει πληροφορίες για τα δίδακτρα της μουσικής σχολής AMS.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τις εγγαφές ή και για να κάνετε ένα πρώτο μάθημα δωρεάν; Συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστες μας Επίσης

Πατήστε το παραπάνω κουμπί για να οδηγηθείτε στην σελιδα που περιέχει πληροφορίες για τα δίδακτρα της μουσικής σχολής AMS.

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τις εγγαφές ή και για να κάνετε ένα πρώτο μάθημα δωρεάν; Συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος.