μαθήματα φωνητικής

Μαθήματα Φωνητικής & Ορθοφωνίας Online

Μαθήματα Φωνητικής & Ορθοφωνίας Online από τους καλύτερους καθηγητές της Θεσσαλονίκης.

Εαν θέλετε να σπουδάσετε φωνητική και ορθοφωνία online το αναγνωρισμένο ωδείο AMS στη Θεσσαλονίκη μπορεί να κάνει την επιθυμία σας πραγματικότητα. Το ωδείο AMS είναι καταρτισμένο με τους καλύτερους καθηγητές φωνητικής και ορθοφωνίας στη Θεσσαλονίκη. Στους σπουδαστές που επιλέγουν τα online μαθήματα φωνητικής και ορθοφωνίας δίνεται επίσης η δυνατότητα απόκτησης διπλώματος από το ωδείου AMS. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφείτε όσο υπάρχουν ακόμα θέσεις!!!

Αναπτύξτε και ανακαλύψτε τη φωνή σας και την τραγουδιστική σας ικανότητα!

Η φωνή αποτελεί για τον άνθρωπο ένα ξεχωριστό όργανο το οποίο καλείται να διδαχθεί και να εξελίξει. Η διαδικασία εκγύμνασης της φωνής, δηλαδή τα μαθήματα Φωνητικής κι Ορθοφωνίας, είναι ένα μοναδικό και υπέροχο “ταξίδι” γνωριμίας με τη φωνή μας και κατ’ επέκταση με τον ίδιο μας τον εαυτό. Είναι μια συναισθηματική και δημιουργική διέξοδος με πολύ σημαντικά ωφέλει, αλλά κυρίως είναι η συναίσθηση του πώς συνεργάζονται αρμονικά νους και σώμα. Η μελέτη και γενικότερα η αγάπη του για το τραγούδι είναι στοιχεία που αν συνδυαστούν μπορούν σε μικρό χρονικό διάστημα να καταστίσουν ένα αρχάριο μαθητή σε ένα καλό ερμηνευτή, γιατί πάνω απ’ όλα το τραγούδι είναι εξωτερίκευση συναισθήματος, διασκέδαση κι ευχαρίστηση!

Παρακάτω αναλύονται τα βασικά σημεία των μαθημάτων Φωνητικής των AMS, ξεκινώντας από την αναπνοή, μιας και η σωστή αναπνοή αποτελεί πρωταρχικό μέλημα και στόχο τόσο της φωνητικής, όσο και της ορθοφωνίας.
• Η ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΝΟΗ
Η διαφραγματική αναπνοή είναι η αναπνοή της υγείας και της ευζωίας. Συγχρόνως είναι η μόνη που προσφέρει ένταση, διάρκεια, αντοχή, έκφραση κι αυτοέλεγχο στον χειρισμό της φωνής, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του νευρικού και πεπτικού συστήματος. Με τη διαφραγματική αναπνοή οι μαθητές μαθαίνουν να ελέγχουν τόσο την αναπνοή, όσο και το “ταξίδι” της μέσα στο σώμα, μέχρι αυτή να γίνει ήχος, μελωδία και τελικά…τραγούδι.
• Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ
Μια φωνή μπορεί να είναι τοποθετημένη με κέντρο το λάρυγγα, το φάρυγγα, τη μάσκα, τα εγκεφαλικά, μετωπικά ή ρινικά αντηχεία. Επίσης, μπορεί να είναι τοποθετημένη σε περισσότερες από μια θέσεις. Στα μαθήματα φωνητικής τοποθετούμε τη φωνή στη μάσκα, δηλαδή στο επάνω και μπροστινό μέρος του ουρανίσκου. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται προβλήματα όπως κουρασμένη φωνή, βραχνάδα, χαλάρωση, κομβία, πολύποδας κ.ά., ενώ ταυτόχρονα αποκτάται έλεγχος στον χειρισμό της φωνής.
• Η ΟΡΘΟΦΩΝΙΑ
Πρόκειται για την ορθή και ευκρινή άρθρωση κι εκφορά του λόγου. Πιο συγκεκριμένα εκπαιδευόμαστε στη σωστή εκφορά των φθόγγων της ελληνικής γλώσσας, στη σωστή προφορά των λέξεων καθώς επίσης και στον κατάλληλο τονισμό και “χρωματισμό” των φράσεων. Αντίθετα με τη φωνητική, όπου μαθαίνουμε να τραγουδάμε σωστά τα φωνήεντα, στην ορθοφωνία μαθαίνουμε πώς να προφέρουμε σωστά και πως να επιλύουμε προβλήματα στοχεύοντας στη βάση της σωστής εκφοράς της ομιλίας.
• ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
Αναπόσπαστο κομμάτι του μαθήματος είναι η διδασκαλία των τεχνικών μοντέρνου τραγουδιού όπως warms ups, cool downs, staccatos, vocalizes, arpeggios, vibrato, glissando, slides, falsetto, head voice, vocal fry, belting, voice control κ.ά., με σκοπό την άρτια και ποιοτική απόδοση του τραγουδιού.
• Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ και Η ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη θεατρική- κινησιολογική απόδοση ενός μουσικού κομματιού, σύμφωνα πάντα με την ιστορία που περιγράφουν οι στίχοι του. Μέσω των τεχνικών ερμηνείας, ο μαθητής μαθαίνει να αποδίδει συναισθηματικά και κινησιολογικά το τραγούδι, καθώς υπάρχει ένας ρόλος στους στίχους κάθε τραγουδιού και μια κίνηση που εκφράζει τα συναισθήματα του κάθε ρόλου. Στόχος του μαθήματος είναι ο συνδυασμός του φωνητικού μέρους του τραγουδιού με το υποκριτικό κομμάτι της ιστορίας που αυτό αφηγείται, η εναρμόνιση της κίνησης και η επικοινωνία αυτού του συνόλου, προσαρμοσμένα πάντοτε στις δυνατότητες και στο προσωπικό στυλ κάθε μαθητή.
• ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ και ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Τα μαθήματα φωνητικής ολοκληρώνονται μέσα από τα μουσικά εργαστήρια των AMS,όπου οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν όλα όσα μαθαίνουν στα ιδιαίτερα μαθήματα μέσα σε ένα ομαδικό μουσικό σύνολο, παρουσία δασκάλου. Στα τέσσερα ενεργά εργαστήρια (Rock-Metal, Jazz- Latin, Pop – Rnb και Έντεχνο- Λαϊκό) οι μαθητές εξοικειώνονται με τη σκηνή, τη χρήση μικροφώνου, πραγματοποιούν δικές τους ηχογραφήσεις, δίνουν συναυλίες σε γνωστούς χώρους της πόλης, αποκτώντας έτσι μια επαγγελματική προοπτική και εμπειρία!

 

Μαθήματα Φωνητικής: Οι Καθηγητές Μας

Μαθήματα Φωνητικής: Δείτε κάποιους από τους μαθητές μας να τραγουδούν

Μαθήματα Φωνητικής: Μαθητές που τραγουδούν
Μαθήματα Φωνητικής: Μαθητές της AMS που τραγουδούν

ΚΛΕΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και πατήστε Επιβεβαίωση.


Κερδίστε έκπτωση 50% στην εγγραφή σας στέλνοντας το δελτίο εγγραφής μέσα απο την ιστοσελίδα μας.

για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 2315 523148 Θεσσαλονίκη

 

Πήγαινε στην αρχική σελίδα