Μουσική Σχολή - Ωδειο - AMS Θεσσαλονίκη » Διάφορα » Ολοκλήρωση Σεμιναρίου «JAZZ-FUSION GROOVES»

Ολοκλήρωση Σεμιναρίου «JAZZ-FUSION GROOVES»

4

Στα πλαίσια των επιμορφωτικών σεμιναρίων που διοργωνάει η AMStudios & Lessons, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 17.11.2015 σεμινάριο με θέμα «JAZZ-FUSION GROOVES» και εισηγητές τους ΓΙΩΡΓΟ ΦΑΚΑΝΑ και ΜΕΝΙΟ ΠΑΣΙΑΛΗ.

3

Στο σεμινάριο δόθηκε έμφαση στη σχέση των drums με το μπάσο, καθώς επίσης και στη σχέση αυτών των δύο με τα υπόλοιπα όργανα, όταν καλούνται να κάνουν συνοδεία-comping στα στυλ της Jazz και του Fusion.
Με μεγάλο ενδιάφερον παρακολουθήσαμε τον κ. Φακανά να αναλύει τις τεχνικές αλληλεπίδρασης- Interaction των υπολοίπων οργάνων μιας ορχήστρας ή ενός group πίσω από έναν Αυτοσχεδιασμό.

2

Προτότυπες και ξεχωριστές ήταν και οι προτάσεις των εισηγητών σχετικά με τους τρόπους ανάπτυξης (Built up) ενός solo στα σύγχρονα μουσικά στυλ, τα οποία χρησιμοποιούν τα αυτοσχεδιαστικά μέρη ως αναπόσπαστο στοιχείο της φόρμας τους.

1

Ευχαριστούμε θερμά τους κ.κ. Γιώργο Φακανά και Μένιο Πασιαλή για την μοναδική μουσική εμπειρία που μας πρόσφεραν καθώς και για την άψογη συνεργασία μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Σάββα Δομόσογλου για την παραχώρηση του εξαιρετικού χώρου “Ζωντανή Μαύρη Τρύπα”, όπου πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο.

Κυρίως ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν σ’ αυτήν την προσπάθεια..με την υπόσχεση πως τα καλύτερα έπονται!!

 

5

 

 

μπασου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Παρακαλώ συμπληρώστε παρακάτω! *