Μουσική Σχολή - Ωδειο - AMS Θεσσαλονίκη » Διάφορα » Δέκα πράγματα που κάποτε θεωρούσαμε μόδα

Δέκα πράγματα που κάποτε θεωρούσαμε μόδα

Άλλες εποχές, άλλες τάσεις, άλλα γούστα

90s
Και ποιος δεν είχε αγοράσει το κίτρινο βραχιολάκι Livestrong ή εκείνα τα κίτρινα ορειβατικά μποτάκια που δεν έβγαιναν από τα πόδια αν δεν έλιωναν. Περνώντας σχεδόν μια δεκαετία και κοιτώντας πίσω βλέπουμε ότι τουλάχιστον τα μισά από αυτά (μπορεί και παραπάνω) δεν τα κάνουμε σήμερα.

Με τα smartphones να βρίσκονται παντού και τα κανονικά βιβλία (όχι τα e books) να αποτελούν σε λίγα χρόνια είδος προς εξαφάνιση, διαβάστε δέκα πράγματα που κάποτε ήταν πολύ της μόδας.

1. Κινητά με πορτάκι

1

Μπορεί να βάραινε την τσέπη και να μην μπορούσες να μπεις στο internet (σιγά το πράγμα για εκείνη την εποχή) αλλά αποτελούσε το σήμα κατατεθέν σε κάθε παρέα… Όλο και κάποιος θα είχε ένα σε οποιοδήποτε χρώμα.

2. Τα βιβλία του Χάρι Πότερ

2

Επικρατούσε φρενίτιδα στην ανακοίνωση κάθε καινούριου βιβλίου του Χάρι Πότερ. Ήταν αντικείμενο συζήτησης για πάρα πολλά παιδιά που ανταγωνίζονταν ποιο θα φτάσει πιο γρήγορα στο τέλος.

3. Βραχιολάκια Livestrong

3

Τα γνωστά κίτρινα βραχιόλια κατά του καρκίνου τα οποία σιγά σιγά αντιγράφηκαν και παραποιήθηκαν από άλλες εταιρείες. Σπάνια πάντως έβλεπες κάποιον, ειδικά νέο να μην φοράει το αυθεντικό κίτρινο.

4. Ringtones με τραγούδια

4

Δεν υπήρχε και το download οπότε ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις το κινητό να χτυπήσει με το αγαπημένο σου τραγούδι ήταν η ηχογράφηση από CD ή ακόμη χειρότερα περιμένοντας να το παίξει το ραδιόφωνο.

5. Κίτρινα ορειβατικά μποτάκια

5

Αγόρια, κορίτσια, του βουνού ή της πόλης είχαν ένα τέτοιο ζευγάρι και ήταν πολύ της μόδας. Και φυσικά ακόμη και αν δεν πήγαινε, το κάναμε να πηγαίνει με όλα τα ρούχα.

6. Μαλλιά-κόκκαλο με τζελ

6

Το αγαπημένο των αγοριών να το κάνουν και των κοριτσιών να το βλέπουν. Μισό κουτάκι τζελ για σίγουρα αποτελέσματα και στους πολύ παράτολμους συνδυασμός με ανταύγειες.

7. Κολιέ από κοράλια

7

Και ενώ θα έπρεπε να είναι γυναικείο αξεσουάρ, ήταν κυρίως ανδρικό. Σε πολλά χρώματα, βρισκόταν στο συρτάρι κάθε έφηβου. Τώρα σίγουρα είναι κάπου καλά κρυμμένο μέσα στο σπίτι…

8. Myspace

8

Όπως ρωτάμε τώρα «Έχεις Facebook» τότε ήταν «Έχεις Myspace»; Σχεδόν ξεχασμένο κοινωνικό δίκτυο που έχει αντικατασταθεί από Facebook, Twitter και Instagram.

9. Γραμμένα All Star

9

Δεν έχουν φύγει ποτέ από τη μόδα αλλά παλιότερα από την πρώτη μέρα έπρεπε να είναι λερωμένα και γραμμένα. Όσο πιο πολύ γραμμένα με στίχους ή άλλες λέξεις τόσο περισσότερο της μόδας.

10. Walkman

10

Ποιο mp3 και ποιο ipod… Σαν το walkman που υπήρχε σε κάθε σχολική τσάντα του λυκείου δεν θα υπάρξει ξανά. Λατρεύτηκε όσο λίγα από τους μαθητές και τους μεγαλύτερους και το σημαντικότερο… δεν ξεφόρτιζε ενώ οι μπαταρίες του κρατούσαν πολύ καιρό.

 

Πηγή: www.newsbeast.gr

 

Μαθήματα κιθάρας στη Θεσσαλονίκη
Μαθήματα κιθάρας στη Θεσσαλονίκη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Παρακαλώ συμπληρώστε παρακάτω! *